DOK Voorhof feestelijk heropend

Op woensdag 15 september is DOK Voorhof feestelijk heropend. Het gebouw en het interieur hebben een opknapbeurt gekregen en de collectie is aangepast. De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeting en plezier. De vestiging werd geopend door de jongste bezoekers. Zij openden grote boeken waaruit ballonnen de bibliotheek in zweefden en de letters ‘WELKOM’ vormden. Tot en met 22 september zullen er allerlei leuke activiteiten plaats vinden.

DOK Voorhof als ontmoetingsplek in de wijk

Overal in DOK Voorhof zijn zitplekken ingericht om een tijdschrift of boek te lezen. De jeugdcollectie is op thema geordend en samen met kinderen ontworpen. Door de nieuwe inrichting is er meer ruimte ontstaan voor het organiseren van activiteiten
Dorine van der Wagt, coördinator DOK Voorhof zei bij de opening: ‘Na een rustiger “coronajaar” is het fijn om te zien dat bezoekers en leden ons nog steeds goed weten te vinden’. DOK komt bij deze herstart met een nieuwe doelgerichte service en een aangepast aanbod voor de wijkbewoners.
Tineke Kistemaker, adjunct-directeur DOK: “Als je met plezier een boek gelezen hebt, wil je snel weer een ander boek lezen. Met lezen ontdek je de wereld zonder te verdwalen, doe je kennis op, stimuleer je je fantasie en heb je meer succes met leren op school".
Kinderen genoten deze middag van een muzikaal voorleesconcert van kinderboekenschrijver Mark Haayema en fluitiste Annemieke Hereijgers.

Kinderboekenschrijver Mark Haayema en fluitiste Annemieke Hereijgers. Foto: Marco Zwinkels