Documentaire over 15 Delftse jongeren: ‘ervaringen, inzichten en verhalen’

‘Diepe persoonlijke verhalen’. Dat beloven de makers van de documentaire ‘De Vijftien van Delft’. In deze 1 uur en 17 minuten durende docu gaat Yahia Yousfi in gesprek met jongeren uit de Prinsenstad. ‘Deze productie geeft inzicht in de levens, gedachten en ambities van 15 jonge Delftenaren’, aldus de makers.
De Vijftien van Delft

De documentaire is een initiatief van mediaplatform 015 DOCS, ondersteund door het Mediafonds Delft. Met deze documentaire hoopt dit platform ‘de stemmen en ervaringen van de jonge generatie te onthullen’. Om dit te bereiken gaan de makers in gesprek met jongeren zelf. De film zit vol met gesprekken over thema’s als mentale gezondheid, de naweeën van de coronapandemie, drugsgebruik, social media, en huisvestingsproblemen. Ook komen de persoonlijke dromen en toekomstperspectieven van deze jongeren aan bod. 

Sinds afgelopen zondag staat de docu op youtube. Via het kanaal van 015 DOCS kan iedereen die meer wil weten over het leven van Delftse jongeren een kijkje nemen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van 015 DOCS.