Delftse sporters zorgen voor sportieve flashmobs

Zondagmiddag 28 augustus veranderden Delftse judoka’s, dansers, hoelahoepers en walking voetballers de Markt spontaan tot een sportveld. De sportieve flashmob diende als voorproefje op de Delftse Sportweek van 16 t/m 25 september.

Ineens stonden er midden op de markt zo’n twintig kinderen in judopak. Ze gaven samen een prachtige judo demonstratie. Delftenaren en toeristen op de Markt verzamelden zich al snel rondom de mat van Team Gouwe Sports. Kort daarna verscheen er een groep enthousiaste sporters met allemaal een hoelahoep. Onder leiding van een personal trainer van Rob’s Coaching lieten ze prachtig zien waarom sporten zo leuk kan zijn. Het duurde niet lang of veel Delftenaren hoelahoepten een nummertje mee. Verder verschenen de wat oudere sporters van het Walking Football en een groep dansers van LA Dansstudio op de Markt. Ze gaven allemaal een heel aanstekelijke demonstratie.

Timme Provoost van Delft voor Elkaar was er ook. Hij zei: “Kijk eens hoe sportief, actief en enthousiast Delft is. De Delftse Sportweek nodigt op die manier iedereen van alle leeftijden en niveaus echt van harte uit om laagdrempelig mee te bewegen!”

Honderd gratis sportactiviteiten

Tijdens de Delftse Sportweek van 16 t/m 25 september kun je bij heel veel verenigingen, clubs en sportbedrijven gratis trainingen, workshops en andere activiteiten meedoen. Er zijn al zo’n 100 gratis activiteiten aangemeld. Nieuwsgierig wat je allemaal kunt doen? Op sportenindelft.nl vind je het gehele programma. Van yoga tot kickboksen. Van stijldansen tot tai chi, squash en badminton. Of is honkbal meer iets voor jou?