Delftse kunstenares Suzanne Liem exposeert in Rotterdam

De Delftse kunstenares Suzanne Liem exposeert op de Lloydkade in Rotterdam tien grote portretten van Rotterdamse Molukkers. De expositie heet ‘Lain Sayang Lain’ [Wij kijken naar elkaar om] en is de hele maand november te zien.

In een tot studio omgebouwd kantoor in Rotterdam fotografeerde Liem in tien dagen tijd een aantal Rotterdamse Molukkers. De expositie Lain Sayang Lain toont een dwarsdoorsnede van vier generaties Rotterdamse Molukkers. Rotterdam heeft voor veel Molukkers een bijzondere betekenis. De meesten hebben in het Lloydkwartier voor het eerst voet op Nederlandse bodem gezet. De geportretteerden voelen zich dan ook Molukker en Rotterdammer.

Tien heel grote portretten

De fotosessies in Rotterdam vonden plaats in één week tijd. De Rotterdamse Molukker Dikkig Leatemia is dj en kunstenaar. Hij zorgde ten behoeve van de portretten voor interessante Rotterdamse Molukkers. In sessies van elk ongeveer twee uur hoorden Suzanne Liem en de Molukse schrijver Sylvia Pessireron, die de teksten schreef, de verhalen over de aankomst van Molukkers in Nederland. Meestal op de Lloydkade waar nu hun portret te zien is.

De tien portretten waarvan zes meer dan levensgroot, namelijk 3 bij 4 meter, staan, samen met de verhalen en citaten, de hele maand november op de Lloydkade in Rotterdam.

Het plaatsen van de portretten - foto; Suzanne Liem