Delftse Dribbels: Zorgen om handhaving

Een beperkt programma in het amateurvoetbal dit weekend, waarin we met elkaar Bevrijdingsdag vierden. Bevrijding die voor Wippolder nagenoeg een feit werd, voor DHC en Vitesse Delft ietsje dichterbij kwam, maar voor Concordia en Full Speed nog heel ver weg is. Voor veel Delftse clubs zal handhaving in de huidige klasse nog een loodzware opgave zijn.

Wippolder-Honselersdijk | Foto: Wouter Dill

Wippolder-Honselersdijk (3-1) 1e klasse C
Doordat in deze afdeling de ploegen elkaar weinig ontlopen, was een zege voor beide middenmoters zeer welkom om uit de gevarenzone te blijven.Voor Honselersdijk woog dat iets zwaarder dan voor Wippolder, maar de Delftenaren wilden na twee recente nederlagen ook wel weer eens de smaak van een overwinning proeven.Voorzichtigheid en slordigheid waren troef in de eerste helft, die weinig amusement bood.Hoe anders was dat na de pauze, toen Wippolder de schroom van zich afgooide en wat gedurfder ging voetballen, hetgeen resulteerde in twee snelle treffers.

De naar TOGB vertrekkende Daley Uythof scoorde de 1-0 uit een penalty en liet vervolgens ook de 2-0 aantekenen na een mooie trap van doelman Dion de Jong.Honselersdijk drong hierna wat meer aan, echter Domenico de Vree maakte aan alle Westlandse illusies een eind door met een prachtig afstandsschot de wedstrijd te beslissen: 3-0. Dat Honselersdijk nog een offensief inzette en tot een tegentreffer kwam, was slechts goed voor de statistieken.

Neptunus/Schiebroek-DHC (1-2) 2e klasse D
Een overwinning was het enige wat DHC nodig had in het duel met naaste concurrent Neptunus/Schiebroek om lijfsbehoud in de tweede klasse. Daar zag het in de beginfase zeker niet naar uit, aangezien de Rotterdammers aanvankelijk het betere van het spel hadden.DHC kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd en wist zelfs op voorsprong te komen door Sinan Ocal die uit een dieptepass van Giovalli Serbony fraai scoorde: 0-1. De Delftse ploeg bleef de bovenliggende partij en dat resulteerde in de 37e minuut in een volgende treffer. Een voorzet vanaf de linkerkant van Quinten van Zweden werd door Jelle Pearson koppend tot doelpunt gepromoveerd (0-2).

Een kwartier na rust bracht Neptunus de spanning terug in de wedstrijd door uit een rebound de 1-2 op het scorebord te schieten.DHC kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, Neptunus een enkele kans om gelijk te komen, echter gescoord werd er niet meer, zodat de bezoekers met een terechte overwinning huiswaarts keerden.

Duindorp sv-Concordia (2-1) 3e klasse B
Dat ook Concordia de punten bikkelhard nodig heeft in de strijd tegen degradatie was in de wedstrijd tegen Duindorp sv heel lang niet terug te zien.De apatische Delftse ploeg keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan tegen de Hagenaars die wèl de nodige strijdlust aan de dag legden.Pas ver in de tweede helft liet Concordia zich wat meer gelden en kon Noel Geurtz de aansluitingstreffer voor zijn rekening nemen, maar verder kwam de ploeg van coach Wesley Zandstra niet.Doordat nu de voorlaatste plaats op de ranglijst bezet wordt, klopt het degradatiespook wel heel nadrukkelijk op de Delftse deur.

HMSH-Full Speed (3-3) 3e klasse B
Voor rode lantaarndrager Full Speed lijkt handhaving in de 3e klasse een welhaast kansloze missie.De eventuele hoop daarop vervloog ook in de wedstrijd tegen HMSH zeer snel, doordat de thuisploeg bij rust al met 2-0 leidde en vlak na de pauze zelfs op een 3-0 voorsprong kwam.De kentering kwam echter, toen HMSH in de 50e minuut met tien kwam te staan na een rode kaart.

Brian Koster zette Full Speed op 3-1 uit een penalty, Lesley Dijksman bracht het geloof terug met de 3-2 en Leon Bekenes wist diep in blessuretijd met zijn treffer zelfs een gelijkspel uit het vuur te slepen: 3-3Met de inhaalwedstrijd a.s. dinsdag tegen Duindorp in het verschiet (gestaakt bij 2-2, Duindorp met 10 man) is er wellicht toch nog sprake van een sprankje hoop.