Delftse Dribbels: Vitesse klampt aan, doek valt voor Full Speed

Vitesse Delft heeft de laatste strohalm om in elk geval directe degradatie te ontlopen met beide handen aangegrepen door op sportpark Tanthof- Zuid Westlandia te verslaan. De hoop op handhaving is dus nog levend, evenals bij DHC, Concordia en SEP, ondanks verlies van laatstgenoemde ploegen. Voor Full Speed is er geen uitweg meer: de club degradeert voor het tweede jaar op rij en daalt af naar de 4e klasse.

Vitesse Delft-Westlandia(3-0)2e klasse D
De thuisploeg liet meteen merken dat het erop of eronder was door zeer sterk te beginnen, wat al binnen acht minuten tot een 2-0 voorsprong leidde. Eerst kopte Kenneth Dua raak uit een corner van Rik Burgering, die vervolgens zelf de tweede treffer voor zijn rekening nam. De wakker geschudde Westlanders kwamen hierna wat beter in de wedstrijd, maar wisten -op een enkel moment na- niet echt gevaarlijk te worden.

Ook na de pauze drong Westlandia aan, maar het gaf hierbij zoveel ruimte weg dat de ploeg van Benjamin van der Zwan diverse keren in kansrijke positie kwam om de beslissende derde goal te maken. Die kwam er dan ook, al was het uit een penalty. Topscorer Duncan Sjerp wist hier wel raad mee: 3-0 Diezelfde Sjerp zag later een doelpoging nog op de paal belanden, echter dit kon de vreugde rondom de uiteindelijke overwinning niet bederven. De Delftse ploeg heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten, is volgende week vrij en zal dan moeten hopen op gunstige uitslagen.

Voorschoten’97-Wippolder  (3-1)  1e klasse C
Wippolder startte het duel met de zekerheid dat het met een periodetitel op zak aan de play offs gaat deelnemen, maar ook Voorschoten kon hierop nog aanspraak maken. De Delftenaren begonnen overrompelend door na twee minuten al op voorsprong te komen middels een prachtig afstandsschot van Domenico de Vree.

Wippolder had het betere van het spel, maar moest toch de gelijkmaker incasseren, toen Voorschoten na een lichte overtreding een penalty in de schoot geworpen kreeg, die door Tom Wijnalda koelbloedig benut werd: 1-1. Het spel golfde hierna op en neer met kansen voor beide ploegen, waar de ploeg uit Voorschoten het meest efficiënt mee omging. Wijnalda wist met twee rake kopballen zijn hattrick te voltooien en zodoende de thuisploeg aan de 3-1 zege te helpen.

DHC-Verburch  (2-3)  2e klasse D
De opdracht voor DHC was voorafgaand aan het duel met Verburch duidelijk: er moest gewonnen worden om -zelfs nog direct- lijfsbehoud te kunnen bewerkstelligen. De vrijuit spelende ploeg uit Poeldijk dacht daar anders over en nam al na drie minuten de leiding (0-1), zodat de Delftenaren al direct achter de feiten aan liepen. Het antwoord van DHC volgde echter snel: Quinten van Zweden schoot de bal na een aanval over rechts onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1. De ploegen hielden elkaar hierna redelijk in balans, maar het was toch Verburch dat weer op een 1-2 voorsprong kwam, waarbij het ingrijpen van DHC-doelman Oussama Zayzaoui er niet helemaal goed uit zag.

Andermaal moest de thuisploeg een achterstand wegwerken, hetgeen lukte doordat Giovalli Serbony een toegekende strafschop met een gewaagde “Panenka” verzilverde: 2-2. De derde maal dat de Westlanders aan de leiding kwamen (kopbal uit een vrije trap: 2-3) bleek echter de nekslag voor DHC. Ondanks een aantal mogelijkheden en een slotoffensief wist de Delftse ploeg niet meer op gelijke hoogte te komen, waardoor de spanning omtrent handhaving onverminderd aanwezig blijft.

Full Speed-DWO  (1-5)  3e klasse B
Ondanks de welhaast uitzichtloze situatie, waarin Full Speed zich bevond, begon de ploeg energiek aan het duel met DWO, dat de punten ook nog zeer goed kon gebruiken. Enez Celep bracht hoop in de Delftse harten door de 1-0 te scoren, echter toen DWO uit een benutte strafschop op 1-1 kwam en Full Speed vlak na rust ook nog eens na een rode kaart met tien man kwam te staan, was deze snel vervlogen.

De ploeg uit Zoetermeer liep eenvoudig uit naar een 1-5 overwinning en velde daarmee het vonnis over Full Speed wat betreft het verblijf in de 3e klasse. De Delftenaren degraderen hierdoor voor de tweede achtereenvolgende keer.