Delftse Dribbels: SEP valt af

Van de vier Delftse clubs, die afgelopen weekend aan de nacompetitie begonnen, kan er één weggestreept worden: SEP redde het niet tegen VV Linschoten en duikelt naar de 5e klasse. In de play offs voor promotie naar de 4e divisie boekte Wippolder een nipte 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen het Limburgse Susteren, terwijl DHC en Concordia nog in de race blijven voor lijfsbehoud.

Concordia-Cabauw | Foto: Franca Dobbe
Concordia-Cabauw (4-1) Nacompetitie 3e/4e klasse
Op papier was Concordia natuurlijk de favoriet in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Lopik, die immers afgelopen seizoen een afdeling lager acteerde. Ook in de praktijk bleek de brigade van Wesley Zandstra de best voetballende ploeg, waar Cabauw het meer van de lange bal en de snelle uitvallen moest hebben. Kansen waren er wel voor de Delftenaren, maar de trekker kon voor de rust nog niet worden overgehaald. Dat lukte na de onderbreking wel: Nick Krijnen en Rens Sandell waren de scherpschutters, laatstgenoemde vanaf de elf meterstip (2-0). Cabauw stribbelde en scoorde nog wel tegen, maar Dirk Nederhof en Tijs Sneek maakten aan alle onzekerheid een einde door met hun goals de 4-1 eindstand te bepalen. Hiermee ligt de ploeg uit Delft nog steeds op handhavings-koers en zal het volgende week in en tegen Maasdijk de volgende horde moeten nemen om degradatie af te wenden.

Slikkerveer- DHC (1-2) Nacompetitie 2e/3e klasse
Zonder de zieke aanvoerder Giovalli Serbony toog DHC naar Ridderkerk, alwaar het moest proberen ten koste van 3e klasser Slikkerveer de volgende ronde in de nacompetitie te bereiken.
De ploeg uit Delft toonde zich in de eerste helft de betere en was voortdurend in de aanval, echter verder dan een pegel op de lat van Sinan Ocal kwam het niet. Slikkerveer stelde daar vooralsnog weinig tegenover.
Ook in het tweede bedrijf bleef DHC aandringen, maar gaf het tevens wat meer ruimte weg, zodat ook de Ridderkerkers af en toe gevaarlijk konden worden.
Toch was het DHC, dat uiteindelijk de score opende. Nadat Joey Klijn in de 70e minuut nog de paal had geraakt, was het Michael van der Ende die enkele minuten later de bal uit een hoekschop binnenwerkte: 0-1

Heel lang kon DHC niet van de voorsprong genieten, want na een omstreden handsbal in het zestien metergebied van DHC en de daarop volgende penalty wist Slikkerveer weer langszij te komen, zodat het duel op een verlenging leek af te stevenen.
Daar dachten de Groen Zwarten echter anders over. DHC zette nog alles op alles om een beslissing te forceren, hetgeen in de blessuretijd beloond werd met de winnende treffer van wederom Michael van der Ende (1-2).
Grote vreugde in het Delftse kamp, waar men inmiddels weet dat 3e klasser Victoria’04 uit Vlaardingen de volgende hobbel op de weg naar handhaving is.

SEP-VV Linschoten (2-3) Nacompetitie 4e/5e klasse
In de rust leek er nog weinig aan de hand voor SEP in de wedstrijd tegen VV Linschoten, afgelopen seizoen uitkomend in de 4e klasse B.
De Delftenaren waren dan wel vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen, maar hadden dit euvel door doelpunten van Marco van Blitterswijk en Noah Maat snel verholpen en gingen zodoende met een 2-1 voorsprong en een goed gevoel aan de thee.
Dat gevoel verdween al snel toen Linschoten na de pauze meer daadkracht toonde en in korte tijd de gelijkmaker wist te produceren (2-2).
Het werd nog erger voor de ploeg van Marcel de Letter, want ook de 2-3 kon niet worden voorkomen, zodat SEP uitgeschakeld is in de nacompetitie, hierdoor degradeert en dus volgend seizoen in de 5e klasse uitkomt.