Delftse Dribbels: Positieve balans

Een volledig programma voor de voetballende amateurs dit weekend, waar Ariston’80 haar wedstrijd al afgelopen donderdag afwerkte, DVC vrij was en Vitesse Delft de uitwedstrijd tegen Verburch afgelast zag worden. Door een hevige brand die vrijdagnacht in Poeldijk woedde, was het sportpark van Verburch tot nader order afgesloten in verband met eventuele roetdeeltjes op het veld. Uiteindelijk een speelronde met overwegend bevredigende resultaten.

Nieuwerkerk-DHC (0-0) 2e klasse D
Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende en die dus ook niet kreeg. Met name Nieuwerkerk was in de eerste helft onrustig aan de bal en veel kansen vielen er voor beide ploegen niet te noteren. Wel dachten de Delftenaren recht te hebben op een strafschop, echter de scheidsrechter had daar een andere mening over en gaf geen gehoor aan de dringende oproep om de bal op de stip te leggen. In de tweede helft kwam DHC wat beter in de wedstrijd, maar ook nu hielden de elftallen elkaar in balans, waardoor de brilstand intact bleef, eenzelfde resultaat als in de heenwedstrijd. DHC blijft op de 10e plaats staan met 12 punten uit 12 wedstrijden.

KMD-Full Speed (2-2) 3e klasse B
Na een reeks mindere resultaten met als gevolg een daling op de ranglijst naar de 12e plek, was het voor Full Speed hoog nodig om weer eens punten te pakken. In Wateringen werd het tegen KMD kwalitatief geen hoogstaande wedstrijd, maar er was wel veel strijd, iets waar het de laatste tijd nogal eens aan ontbrak.  Deze vechtlust werd beloond met een 0-2 voorsprong. Een overwinning leek binnen, tot de Westlanders terug wisten te komen tot 2-2. In de spannende slotfase kon het nog beide kanten op vallen, echter geen van beide ploegen wist het net nog te vinden. Een kleine domper voor de ploeg uit Delft, maar het klimt een plaatsje in de rangschikking en de getoonde inzet biedt hoop op betere tijden.

DHL-Quintus (4-0) 4e klasse D
In september eerder dit seizoen kreeg DHL nog een gevoelig  pak slaag van de ploeg uit Kwintsheul (8-1), maar deze keer waren de rollen aan de Brasserskade volledig omgedraaid. Een fris en goed voetballend DHL kwam al snel op een 2-0 voorsprong, die vlak na rust met nog 2 doelpunten uitgebreid werd. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, als de vele andere kansen ook benut waren en het geluk meer aan Delftse zijde was geweest. Tevredenheid overheerste echter bij de Groen-Witten, want het resultaat geeft aan dat de jonge ploeg een goede ontwikkeling doormaakt en met een 6e plaats stevig in de middenmoot staat.

Dvv Delft-Bernardus (0-2) 5e klasse A
Op het sportcomplex in Kerkpolder trad een oude voetbalwet in werking: Als je zelf veel kansen mist, krijg je uiteindelijk het deksel op de neus. Delft hield goed stand tegen middenmoter Bernardus, voetbalde behoorlijk wat scoringsmogelijkheden bij elkaar, maar wist die niet te verzilveren. Dat deed de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk wel en zo stond na afloop de 0-2 op het scorebord, waarmee dvv Delft met één schamel puntje op de laatste plaats blijft staan.