Delftse Dribbels met Fonz Olsthoorn: Winter verstoort herstart competitie

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. De voetballers van de Delftse amateurclubs konden hun kicksen weer uit het vet halen om met nieuwe energie de wei in te gaan en de competitie te hervatten.

Dat gold trouwens niet voor alle clubs. DHL, SEP, DVC en dvv Delft bleven nog even in de wachtkamer, aangezien deze ploegen in een kleinere poule zijn ingedeeld en daardoor in een later stadium instromen. Maar oh ironie, juist op het moment dat de winterstop ten einde liep, deed Koning Winter zijn intrede in ons land. Veel velden bleken dit weekend nog onbespeelbaar, waardoor DHC, Wippolder, Vitesse Delft en Concordia hun wedstrijden in het water (lees: sneeuw/ijs) zagen vallen. Alleen de geplande duels van RKDEO, Ariston’80 en Full Speed (de laatste twee troffen elkaar in een Delftse derby) konden ondanks de winterse omstandigheden doorgang vinden.

RKDEO-Forum Sport (4-0)
Voor RKDEO had 2024 niet beter kunnen beginnen, zo meldde verslaggever Dick den Hollander. Het duel tegen Forum Sport was meteen een topper in de 1e klasse C. Ook de KNVB zag het belang van deze wedstrijd en stuurde twee neutrale assistenten met scheidsrechter Streef mee. Bovendien wilden zo’n 450 toeschouwers wel eens zien hoe beide teams het eraf brachten. RKDEO liet hier geen misverstand over bestaan en was in de eerste helft sterker, feller en vooral efficiënter, waardoor het voor de rust al uitliep naar een 3-0 voorsprong. De tweede helft bood wat minder spektakel, maar de thuisploeg wist nog éénmaal te scoren (4-0) en zodoende vindt de formatie van trainer Wesley Epskamp zichzelf bovenaan de ranglijst terug.

Ariston’80-Full Speed (2-0)
Voor Full Speed verliep de hervatting van de competitie in de 3e klasse B wel heel teleurstellend. In het treffen tegen stadgenoot en rode lantaarndrager Ariston’80 moesten de Kerkpolder-bewoners met een 2-0 nederlaag genoegen nemen. Dit betekende de 4e nederlaag op rij, waardoor de Rood-Witte brigade de nummer 9 op de ranglijst is met 14 punten. Ariston’80 blijft ondanks de overwinning met 11 punten de laatste plaats bezetten.