Delftse Dribbels: Dromen of vrezen?

Wederom een minimaal programma voor onze voetballende amateurs, wat alles te maken heeft met de voorjaarsvakantie in onze regio. Slechts 2 Delftse clubs kwamen dit weekend in actie om hun (inhaal) wedstrijden af te werken.

 
Vitesse Delft verloor de uitwedstrijd tegen Verburch met 4-2 en DVC kon het thuis niet bolwerken tegen hoogvlieger SJC (0-1).  

 

De competitie is nu gevorderd tot ruim over de helft en zo langzamerhand gaat de fase aanbreken, waarin de beslissingen zullen vallen. Een mooi moment om eens te kijken hoe de clubs uit de Prinsenstad tot dusverre presteren, ofwel waar wordt gedroomd van prijzen en waar pakken donkere wolken zich samen? 

 

1e klasse D 
Wippolder en RKDEO doen het uitstekend en bezetten respectievelijk de 1e en 2e plaats in deze afdeling, waar het bijzonder spannend is en de nummer 8 (Den Hoorn) op slechts 5 punten achterstand staat, dus ook nog alle kans op het kampioenschap heeft. 

 

2e klasse D 
Vitesse Delft draait een gemiddeld seizoen en vinden we dientengevolge halverwege de ranglijst terug, maar het gat met de clubs daaronder is niet al te groot. Een plek in de middenmoot is waar men bij DHC voorlopig nog van droomt, want de Brasserskade-bewoners zullen nog flink wat punten bij elkaar moeten voetballen om uit de degradatiezone te komen. 

 

3e klasse B 
In dergelijk gevarengebied bivakkeren ook Full Speed en Ariston’80, terwijl Concordia zich juist door de goede resultaten van de laatste weken omhoog heeft weten te werken en voorlopig opgelucht kan ademhalen. 

 

4e klasse D 
SEP en DHL verkeren niet in acuut degradatiegevaar, echter zullen alle zeilen bij moeten zetten om niet in de problemen te komen in een afdeling, waar nog maar 11 clubs actief zijn (Te Werve trok zich onlangs terug uit de competitie) en minimaal een 7e plaats veiligheid biedt. 

 

5e klasse A 
Ook in deze klasse slechts 11 clubs die elkaar bestrijden met de constatering dat DVC geen potten kan breken en dvv Delft op een uitzichtloze laatste plaats staat. Schrale troost: uit deze klasse kan niet gedegradeerd worden.