Delftse Dribbels: DHL niet te stuiten

Zaterdag 25 november 2023, zo’n drie en een halve maand geleden dus, was de laatste keer dat DHL punten verspeelde in de competitie door met 1-1 gelijk te spelen tegen FC Zoetermeer. Sindsdien wist de ploeg van trainer Tayyab Chaudry vijf opeenvolgende zeges te boeken zonder een tegentreffer te incasseren (doelsaldo 19-0). Dit weekend moest RVC Celeritas eraan geloven. DHC en Full Speed tankten met hun remises weer wat vertrouwen.

 
DHL-RVC Celeritas (5-0) 4e klasse D 
Met een geïmproviseerde verdediging (want veel blessures) begon DHL aan de klus tegen de Rijswijkers, die zich in de onderste regionen van de competitie bewegen. Het spel golfde aanvankelijk op en neer, waarna onze stadgenoten een licht veldoverwicht opbouwden wat vervolgens al snel in de openingstreffer resulteerde (Ivo Hendriks). Dit was de opmaat naar een overtuigende zege, die werd opgeluisterd met treffers van Koen Vermeulen, Samy Rehman en Sem Brinkers. De keuze van de Delftse club om met eigen jeugd aan een team te gaan bouwen lijkt stilaan zijn vruchten af te werpen met als voorlopige beloning een fraaie 5e plaats op de ranglijst. 

 

SEP-VDL (0-2) 4e klasse D 
Voor SEP (zonder de geschorste trainer Marcel de Letter) stond de ontmoeting met het goed presterende VDL op het programma.De Delftenaren knokten zich knap in de wedstrijd en toonden zich daarmee gelijkwaardig aan de tegenstander. Met slinkse counters werden soms ook kansen gecreëerd, maar door pech en gebrek aan effectiviteit bleef een doelpunt uit. De ploeg uit Vlaardingen was tot tweemaal toe wèl slagvaardig, waardoor SEP andermaal met lege handen achterbleef. Het is duidelijk dat het SEP vooral aan scorend vermogen ontbreekt. Een type als de naar Wippolder vertrokken Tyler van Baalen, die het net regelmatig wist te vinden, wordt dit seizoen node gemist. 

 

Schipluiden-Full Speed (1-1) 3e klasse B 
Bij Full Speed is men ervan doordrongen dat het 5 voor 12 is en dat er punten gepakt moeten worden om uit de degradatiezone te komen. Dat moest dit weekend dan gebeuren in de streekderby tegen Schipluiden. Hoewel het verschil op de ranglijst groot is, was dit op het veld nauwelijks terug te zien. Op basis van karakter en teamspirit wist Full Speed goed tegenstand te bieden, maar moest het desondanks een tegentreffer incasseren. Nadat Schipluiden door een rode kaart met tien man verder moest, kreeg de ploeg van trainer Frank Verhaar de gelegenheid verder aan te dringen. Tot grote kansen leidde het niet, echter uit een vrije trap wist Full Speed toch de verdiende gelijkmaker binnen te schieten en kreeg het daarmee loon naar werken. 

 

Oliveo-DHC (1-1) 2e klasse D 
In een boeiende wedstrijd had DHC in de beginfase de overhand en wist het tot een afgekeurd doelpunt en aantal kansen te komen, maar mocht het ook van geluk spreken dat Luc Brouwer namens Oliveo een schot op de kruising zag belanden. Na de thee liet Oliveo zich wat meer gelden, hetgeen leidde tot de 1-0 voorsprong, hoewel menigeen -zeker aan Delftse zijde- ervan overtuigd was dat een overtreding aan de goal vooraf was gegaan. DHC-trainers Wim Baggerman en Burak Uyar reageerden hierop door aanvallend te wisselen en dit bleef niet zonder succes. In de 75e minuut kopte Kubilay van Oosten de verdiende gelijkmaker binnen. 

 

Overige uitslagen: 
1e klasse C 
RKDEO-FC Skillz Wateringse Veld 2-2 
Wippolder- Die Haghe 3-2 

 

2e klasse D 
CION-Vitesse Delft 2-0 

 

3e klasse B 
Ariston’80-DWO 3-0 
Concordia-DSVP 0-2 

 

5e klasse A 
dvvDelft-SJC 0-1