Delftse Dribbels: 1 uit 9

Juist nu de competitie in het amateurvoetbal de beslissende fase ingaat en de punten voor de meeste Delftse clubs broodnodig zijn, viel er afgelopen weekend geen enkele overwinning te noteren. Vitesse Delft wist nog een puntje te sprokkelen, alle overige ploegen moesten een nederlaag incasseren. De wedstrijd van Full Speed werd gestaakt en zal later uitgespeeld moeten worden. De oogst: 1 punt uit 9 gespeelde duels. DHC en Wippolder zagen het allemaal op hun vrije zaterdag gebeuren.

Berkel-Vitesse Delft | @ Moshe Amsalem
Berkel-Vitesse Delft (1-1)  2e klasse D
Een wedstrijd met twee gezichten en dat had veel te maken met de sterke wind die in de lengterichting van het veld blies. Met deze meteorologische steun in de rug domineerde Vitesse het grootste deel van de eerste helft en kwam het tot een aantal goede kansen, waarvan er één op slag van rust benut werd, toen Duncan Sjerp uit een corner raak kopte:0-1.

In de tweede helft was het windvoordeel voor Berkel, dat direct op jacht ging naar de gelijkmaker. De 1-1 kwam er dan ook uit een penalty, gegeven na een Berkelse buiteling in het strafschopgebied van Vitesse. De Delftse ploeg, die veel strijd leverde, ontsnapte nog ternauwernood aan een nederlaag toen er drie minuten voor tijd door Berkel op de lat werd gekopt.

Concordia-Wilhelmus (2-3) 3e klasse B
Tot tweemaal toe nam Concordia de leiding in het duel met de ploeg uit Voorburg door treffers van Benjamin Groen en Rens Sandell. Echter even zo vaak wist Wilhelmus op gelijke hoogte te komen en de druk zodanig op te voeren, dat Concordia er -door individuele fouten- uiteindelijk onder bezweek: 2-3.

Full Speed-Duindorp sv (2-2 gestaakt) 3e klasse B
Een doemscenario leek zich al weer snel te voltrekken voor Full Speed, toen Duindorp in de eerste helft naar een 0-2 voorsprong uitliep, maar de Delftenaren toonden veerkracht en kwamen nog voor de rust terug in de wedstrijd door een goal van George Thoen. Het werd nog rooskleuriger toen Brian Koster zelfs de 2-2 op het scorebord bracht en Full Speed in een stunt ging geloven. Zover kwam het echter niet. Het liep mis, toen Duindorp een speler wilde vervangen terwijl alle wisselmogelijkheden al gebruikt waren, de irritatie daarover hoog opliep en de scheidsrechter het duel staakte. In alle tumult werd er ook nog een rode kaart aan een Haagse speler uitgedeeld.

SEP-Maasdijk (0-1) 4e klasse D
Ook op sportpark Tanthof-Zuid speelde de wind een grote rol in het beeld van de wedstrijd. Met de bries mee was de eerste kans voor SEP (Marco van Blitterswijk), maar viel het doelpunt aan de andere kant: 0-1. Didier van Geenen miste kort daarop een grote kans op de gelijkmaker, waarna Maasdijk de wedstrijd in de tweede helft met het windvoordeel en het hanteren van de lange bal uitspeelde. Aan strijdlust ontbrak het SEP niet, maar echt gevaarlijk wist de ploeg niet meer te worden.

FC Zoetermeer-DHL (4-2) 4e klasse D
In een leuke eerste helft schoot DHL uit de startblokken via een prachtige goal van Sem Brinkers (0-1). De thuisploeg had vervolgens wel het betere van het spel, kwam dan ook gelijk en daarna op voorsprong, maar DHL bleef gevaarlijk met snelle uitvallen en het was weer Sem Brinkers die met een treffer voor de 2-2 ruststand tekende. Na rust bleef Zoetermeer het spelbeeld bepalen zonder tot al te veel kansen te komen. Bij de spaarzame mogelijkheden bleek de koploper echter wel  twee maal dodelijk effectief, zodat de ploeg van Tayyab Chaudhry ondanks het goede spel met een 4-2 nederlaag genoegen moest nemen.