Delftse ‘Dream Teams’ presenteren innovaties en uitvindingen

Op de campus van de TU is de ‘Dream Hall’ te vinden. In deze ogenschijnlijk weinig bijzondere loods werken studenten van de TU samen met andere knappe koppen aan bijzondere projecten. Donderdag 14 maart openden zij hun deuren, om te laten zien waar zij zoal mee bezig zijn. Omroep Delft verslaggever Joram Niese nam een kijkje.
Video door Joram Niese en Bo Snijders

7 teams presenteren hun projecten. Hieronder bevinden zich projecten die al volop in de aandacht staan. Denk bijvoorbeeld aan het Eco Runner Team, dat een waterstofauto heeft gebouwd die wereldrecords nastreeft. Maar ook Delft Hyperloop en Project March, waarin wordt gewerkt aan een ‘exoskelet’ dat het voor mensen met een dwarslaesie weer mogelijk maakt te lopen, zijn in de Dream Hall aanwezig. Dit jaar zijn er echter ook twee nieuwe dreamteams: Emergence Delft en Space Oasis Delft.

Nieuwelingen
Emergence Delft wil ‘kunst en technologie samenbrengen’. Angela Hanna, team manager en mede oprichter van dit dreamteam, legt uit: “We voelden verantwoordelijkheid moeilijke technologieën uit te leggen.” Haar teamlid Eline Hoogeveen licht toe: “Daarom hebben we deze infrarood-projector gebouwd. Daarmee kunnen we laten zien dat er meer is dan op het eerste gezicht lijkt.”

Mede-nieuweling in de Dream Hall is het Space Oasis team. Oprichter Mari Vegt vertelt: “Wij ontwerpen een dorp dat we op de maan willen neerzetten.” Er komt een internationale competitie met een geldprijs van 10.000 euro voor het beste ontwerp voor een maandorp: “zo willen we laten zien wat we kunnen”