Delftse Burendag was feestelijk succes

In de wijken Voorhof en Buitenhof kijken de bewoners terug op een geslaagde en feestelijk Burendag. Op zaterdag 25 september opende wethouder Bas Vollebregt op heel originele manier deze dag.

 

In de grote hal van de Stichting Stunt vertolkte Vollebregt op enthousiaste manier de The Beatles-hit ‘Here comes the sun’. Zijn muzikale bijdrage was het begin van een reeks van activiteiten op de Burendag: van schaken bij KopieKoffie, tot rap-optredens bij The Culture en van Silent Disco in Abtswoude Bloeit! tot een kleedjesmarkt bij Happy KidsCare.
Oók Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam op de koffie en nam een kijkje op meerdere locaties in de wijken.

 

Buren ontmoeten

 

Op 12 locaties in de wijken Voorhof en Buitenhof konden wijkbewoners hun buren ontmoeten. Tussen de locaties reden TukTuks heen en weer. Op de locaties werden activiteiten georganiseerd door organisaties uit de wijk en de wijkbewoners zelf. Daarnaast konden wijkbewoners ook zelf met behulp van een burendagpakket een straatfeestje organiseren. Drie van deze straten wonnen een interactieve theatervoorstelling, geregisseerd door theatermaker Suzanne Vissers: de Churchilllaan, Zomerdijkhof en de César Franckstraat.

 

Open Studio Voorhof

 

De opening van de dag door Bas Vollebregt op zijn gitaar markeerde ook de pre-opening van Open Studio Voorhof, een broedplaats voor muzikaal talent uit de wijk die dit najaar gelanceerd wordt. Op Burendag speelden er door de wijk heen muzikale talenten als voorproefje op de Open Studio. Vanaf 28 oktober 2021 kan iedereen van 16 jaar en ouder die van podiumkunsten houdt elke donderdagavond binnenlopen bij Stichting Stunt aan de Vulcanusweg. Er lopen dan professionele coaches rond om je op weg te helpen.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt bij jeugdcentrum The Culture aan de Mozartlaan, samen met kinderen die Burendag bezochten. Op de 2e rij v.l.n.r.: Moen Mangroe van de Rode Feniks en Angela Kok van Cultuurhuis Delft.  Foto: Esther de Cuijper.
 
 
Wethouder Bas Vollebregt speelt 'Here comes the Sun' op gitaar bij Stichting Stunt bij de opening van Burendag Delft en voorproefje van Open Studio Voorhof. Foto: Esther de Cuijper.