Delftse basisschool haalt 14.110 euro op voor Stichting Spieren voor Spieren

Basisschool SpringWijs heeft 14.110 euro opgehaald voor Stichting Spieren voor Spieren. Voor de overhandiging was Tom van Haaren namens de stichting aanwezig. De school deed dit samen met haar leerlingen op hun eigen locatie aan de Fuutlaan in Delft.
v.l.n.r. Boaz uit groep 6, Tom van Haaren en Jeffrey Toet | Foto: Basisschool Springwijs

Jeffrey Toet, adjunct-directeur van Basisschool SpringWijs: ‘’We zijn heel trots en blij verrast. We waren zelf een beetje achterovergeslagen van het bedrag. Er was ook grote verbazing bij de ouders en kinderen’’. Voor de actie kregen de kinderen nog uitleg over spierziekten, zodat ze beter begrepen waarom deze actie werd gehouden.

Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met spierziekten en hun gezinnen. Ze vinden het van groot belang om op een zo jong mogelijk leeftijd te weten wat voor spierziekte het kind heeft. Waar het geldbedrag exact naartoe gaat, is lastig te zeggen. Toet zegt: ‘’De stichting sponsort voornamelijk onderzoek naar de ziekte, het ontstaan en klinieken waar kinderen behandeld kunnen worden.

Actie
Voor de actie werd een sponsorloop gelopen met alle leerlingen van de basisschool. Variërend van 10 minuten bij de allerkleinsten tot 20 minuten bij de oudste kinderen liepen ze rondjes van 250 meter (per stuk). Naast de sponsorloop werden tijdens het jaarlijkse Springfeest ook lekkernijen verkocht, workshops gegeven en spelletjes gedaan.

Op Basisschool SpringWijs vinden ze bewegen belangrijk. Elke week hebben de leerlingen drie lesuren gym van vakleerkrachten. Daarnaast staat tijdens de reguliere lesdagen bewegend leren centraal. ‘’Hierdoor sloot de visie van de school heel goed aan bij de stichting’’ zegt Toet.

Meer informatie over de stichting zie je hier.