Delftse ‘bankier van de onderwereld’ veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Op zondagmorgen 7 maart kwam er een einde aan de bijverdienste van een 72-jarige Delftenaar. Op die dag viel de politie de woning van de man binnen. De man vulde zijn pensioen aan met het tellen van geld voor criminelen.

De ‘bankier van de onderwereld’ is nu veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De eis van het openbaar ministerie was 5 jaar, maar daar ging de rechter dus niet in mee.. Uit onderzoek van de politie bleek dat zijn criminele opdrachtgevers bigshoppers met bankbiljetten in het schuurtje in zijn tuin zetten. De Delftenaar sleepte de grote tassen naar zijn zolder en telde het geld met behulp van een geldtelmachine. Daarna deed hij de bankbiljetten netjes in bundels in de tas terug en zette die weer in de schuur. Daar werden ze door de criminelen opgehaald.

Dagtaak

Het openbaar ministerie schatte dat de Delftenaar alleen al in de maanden december vorig jaar en januari van dit jaar zes miljoen euro telde voor zijn opdrachtgevers. Hij daar een dagtaak aan. Bij de inval in zijn woning vond de politie ongeveer 600.000 euro in zijn huis. Het geld werd door de politie gevonden in een speciaal ingerichte geluidsarme ruimte op de zolder van het huis van de man. Daar stond ook de geldtelmachine.