Delfts raadslid kandidaat voor Europese verkiezingen

Raadslid Bert van der Woerd van de Delftse ChristenUnie staat op de kandidatenlijst van zijn partij voor de Europese verkiezingen van 6 juni 2024. Hij staat op plaats 13. “Gemeenten in Nederland kunnen niet om de EU heen, zoals de EU niet zonder de gemeenten kan”, aldus Van der Woerd. Het is de eerste keer dat hij op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement staat.
Bert van der Woerd

De Delftenaar is blij met zijn kandidaatschap: “Ik kan zo mijn uiterste best doen om Delft op de kaart te zetten en voor stemmen te zorgen. Bij debatten in Zuid-Holland zal ik meedoen en ervoor zorgen dat we onze huidige plek in het Europees Parlement kunnen behouden.”

Of Van der Woerd ook daadwerkelijk in het Europees Parlement komt, is onwaarschijnlijk. De ChristenUnie heeft in de EU slechts één zetel. Het doel van Van der Woerd is dan ook niet om zelf een zetel te bemachtigen. “Ik heb zelf geen ambitie om in het Europees Parlement te komen, er zijn mensen die veel beter geschikt zijn dan ik. Het gaat mij er echt om dat ons huidige EP-lid, Anja Haga, mag blijven.”