Delft krijgt 90 miljoen euro voor verbeteren infrastructuur

Bron: Gemeente Delft

De gemeente Delft krijgt tientallen miljoenen van het Rijk voor drie projecten. Het grootste deel van het geld gaat naar bouwplannen bij de Schieoevers. Daarnaast is er ook nog geld om wegen rondom de kop van Buitenhof aan te passen en voor de ontwikkeling van het stationsgebied Delft Campus. Door de infrastructuur te verbeteren kunnen ruim 6000 woningen gebouwd worden in het gebied.

Door de wegen, fietspaden en treinverbindingen te verbeteren in de drie gebieden ontstaat er volgens de de gemeente ook de mogelijkheid om woningen te bouwen. Zo wil de gemeente rondom station Delft Campus fietsverbindingen en het openbaar vervoer verbeteren, onder andere door een fietstunnel onder het spoor. Met een brug over de Schieoevers wil de gemeente een nieuwe verbinding creeëren tussen west en oost Delft.
Door de aanpassingen is er plek voor 4000 woningen bij Schieoevers, 800 woningen bij de Kop van Buitenhof en 1100 woningen rondom station Delft Campus.
Voorwaarde om het geld te krijgen is onder andere dat de gemeente Delft ook zelf meebetaald. Het Rijk betaalt maximaal 65% van de investeringen.