Delft Fringe verrast de stad

Het grote roze konijn staat weer op de Markt. Delft Fringe opent vanavond in theater de Veste. Het festival beleeft zijn 12e editie in Delft. Tot en met 11 juni kunt u 29 voorstellingen op 28 locaties in Delft bezoeken.

De keuze is groot. Cabaret, muziek, dans, theater, acrobatiek; "beginnende makers, net afgestudeerd of nog bezig, uit alle disciplines krijgen op Fringe de kans om vlieguren te maken", vertelt medewerker Annemarie Oorthuizen."Er waren 300 aanmeldingen, daaruit zijn door onze programmeurs 29 voorstellingen geselecteerd. Belangrijk criterium: zijn het makers die zich op het festival verder kunnen ontwikkelen?"

Nieuw talent
Veel artiesten die nu de grote podia bespelen, zoals : Lisa Ostermann, Dion van Rijt, Jasper van Kuijk en De Gestampte Meisjes
zijn ooit op Delft Fringe begonnen. Als publiek kun je nieuw talent ontdekken. Maar wat kies je? Waar begin je? Gewoon zelf je programma samenstellen is altijd een optie. Bij het roze konijn op de Markt zijn programmeurs voor 'eerste hulp bij keuze' die daarin kunnen adviseren. Mensen die het leuk vinden om verrast te worden kunnen met een tour mee. Met de Canal Tour vaar je langs 3 verrassingsvoorstellingen en er zijn gidsen die met groepen van 8 mensen op stap gaan langs een eigen selectie van voorstellingen. Zo zijn er tours van cabaretier Pieter Jouke, schrijfster Annemarie Geerts en kunstenaar Tijn Noordenbos.

Laat je verrassen
Cultureel ondernemer en directeur van Delfts Peil, Nathalie van der Hak, gidst op 1 juni langs haar selectie. "Laat je verrassen en kom mee", is haar motto. "Het verrassingselement is een grote kracht van het festival". Voor wie niet meekan op 1 juni heeft ze een tip: "bezoek bijvoorbeeld Rachid Dijks. Hij mengt op een bijzondere manier stand-up comedy met hip hop". De tip van Annemarie Oorthuizen: "Niek Wagenaar. Winnaar van de publieksprijs van 2022. speelt een voorstelling over klimaatverandering.

Meer informatie:
delftfringefestival.nl
e-mail: kassa@delftfringefestival.nl
06-58845569




Fotograaf: Sjoerd Derine