Delft Chamber Music Festival zoekt amateurzangers voor opera

De Delftse binnenstad is deze zomer het toneel van de 27e editie van het Delft Chamber Music Festival. Onderdeel van deze editie van het festival is een opvoering van de korte opera ‘Le Villi’ van Giacomo Puccini. Het festival en stichting Molto, mede verantwoordelijk voor deze opvoering, nodigen amateurzangers uit om deel te zijn van het koor dat het verhaal van deze opera tot leven brengt.
Een koor in actie | © Delft Chamber Music Festival

Dirigent Rick Schoonbeek, pianiste Andrea Vasi en zangpedagoog Anne-Marie Spin helpen mensen die zich aanmelden het stuk in te studeren en uit te voeren. Temidden van de amateurs die zich aanmelden bevinden zich gerenommeerde solisten. Zinzi Frohwein zingt de rol van Anna, die door haar verloofde wordt verlaten en zichzelf van het leven berooft. Denzil Delaere speelt Roberto, de verloofde die Anna verlaat en uiteindelijk sterft door toedoen van de ‘villi’, ofwel ‘wraakheksen’. Marc Pantus, tenslotte, is Gugliemo, de vader van Anna en degene die de Villi vraagt wraak te nemen.

Deelnemen
Er zijn kosten verbonden aan deelname, te weten 65 euro. Daarnaast moeten geïnteresseerden op 20 juli beschikbaar zijn voor een repetitiedag en op de 27e van diezelfde maand voor de uitvoering. Aanmelden kan tot 1 juli. Op de website van het festival is meer informatie te vinden.