Daverveldt blijft waarschijnlijk dijkgraaf van Delfland

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt is aanbevolen voor herbenoeming in zijn functie bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat maakte het algemeen bestuur van het waterschap op donderdag 25 januari bekend. Daverveldt is sinds 2018 al dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. In juni van dit jaar loopt zijn eerste termijn van zes jaar af.
Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt en het gebouw van het Hoogheemraadschap van Delfland

Nieske Dijkshoorn (BBB), voorzitter van de vertrouwenscommissie en lid van de verenigde vergadering: “De heer Daverveldt heeft de afgelopen jaren laten zien een geschikte dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland te zijn. (…) Hij is gegroeid in zijn rol als dijkgraaf en blijft zich daarin ontwikkelen.”

De aanbeveling van het algemeen bestuur gaat nu naar de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Die zullen de aanbeveling daarna doorzenden aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dat voorstel gaat vervolgens in de vorm van een Koninklijk Besluit ter ondertekening naar de Koning. Na ondertekening zal de Commissaris van de Koning dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt opnieuw beëdigen.

Daverveldt is de 52ste dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland en is voorzitter van het algemeen en het dagelijks bestuur.