Creatief in de meivakantie tijdens Delftse maakweken

In de eerste week van de meivakantie (29 april tot en met 4 mei) kunnen mensen van alle leeftijden, iedere dag van 13.30 tot 17.00 uur mee doen met de Delftse Maakweken. In het Poptapark maakt de groep deelnemers het verhaal van Medea de kruidenmagiër. Vervolgens spelen zij dit als theaterwandeling door het Poptapark. Dit gebeurt op zaterdag 4 mei rond 17.00 uur. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het leven van Medea aan de hand van alles dat in de afgelopen vakantieweek gemaakt is. ’s Avonds om 21.30 uur, in het donker, is er een tweede wandeling.
Maakweken mei'23 JASON & de Argonauten | © Hans Dunlop

Het verhaal is een vervolg op dat van vorig jaar. Toen werd Jason en de Argonauten gespeeld, waarbij Medea uiteindelijk Jason te hulp schoot. Er wordt dan ook al voor de twintigste keer kunst over de Griekse mythologie gemaakt. Uiteindelijk zal het verhaal van Medea uitgebeeld worden in beeldende kunst, theater, dans, circus en muziek.

Creatief in de meivakantie
Aan ‘Medea kruidenmagier’ wordt elke middag van de eerste week van de meivakantie vanaf 13.30 uur gewerkt naast de speeltuin in het Poptapark. Met kunstenaars Gertruud Kocken, Roos Duyvestijn en Paul Zijp wordt getimmerd, geknutseld, gedanst en gezongen. Geleidelijk ontstaat het decor. Frank Agricola en Frank Koenen maken met de deelnemers scènes die het verhaal verbeelden. CircusKabel is er met de circusspeelplaats.