Corona workshop Bacinol is illegale buurthuis activiteit

De corona workshop voor kinderen vanaf 6 jaar die in Bacinol werd gegeven door de Delftse kunstenaars Ellen Rijsdorp, Rob van Es, Joos Konings en Roos Wisse is op last van de gemeente Delft gesloten. Twee boa’s kwamen gisteren vertellen dat er onmiddellijk moest worden gestopt met de populaire workshop. Als reden voor het verplicht beëindigen van dit initiatief werd opgegeven dat het om een illegale buurhuis activiteit gaat. Bacinol is geen buurthuis en mag dus dergelijke activiteiten niet aanbieden voor kinderen.
 
Kunstenaar Rob van Es zegt dat men in overleg is met de gemeente. “We hebben gesproken met Wethouder Bas Vollebregt en die was zelf ook verbaasd. Hij heeft toegezegd het uit te zoeken. Tot die tijd zijn er geen workshops”, vertelt Rob van Es aan de telefoon. “Ouders reageren zwaar teleurgesteld. Zij begrijpen hier niets van”, vervolgt hij.  
 

Veilige workshops

“Dit hadden we niet zien aankomen. Wij hadden natuurlijk wel ons huiswerk gedaan en geïnformeerd bij de landelijke overheid of een dergelijke workshop met kinderen was toegestaan. Dat bleek het geval en men wenste ons veel succes”, aldus een verbaasde Van Es.
In Bacinol boden de vier Delftse kunstenaar naar eigen zeggen veilige workshops aan voor schoolkinderen. Kleien bij Ellen Rijsdorp, microscopie bij Rob van Es, airbrushen bij Joost Konings, tekenen en schilderen bij Roos Wisse. De kinderen mochten in anderhalf uur artistiek bezig zijn de ateliers. “Echt een vondst. Ze leren nieuwe dingen en hebben het geweldig naar hun zin”, aldus Rob van Es.