Cadeaubon van gemeente helpt je duurzaam de winter door

Wil je graag je energieverbruik verlagen en ook nog eens duurzaam bezig zijn? Sinds 15 november kunnen Delftse woningeigenaren en huurders een cadeaubon aanvragen ter waarde van €55,- euro. Deze bon kan ingewisseld worden voor kleine energiebesparende producten zoals: tochtstrip, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop.

‘’In 2050 wil Delft energieneutraal zijn en daarvoor moeten we nu aan de slag’’, zegt wethouder Duurzaamheid Stephan Brandligt. ‘’Dat doen we samen met onze inwoners. Met deze actie wil de gemeente haar inwoners op een laagdrempelige manier helpen om aan de slag te gaan met energie besparen.’’

Met kleine maatregelen kunnen woningeigenaren op een makkelijke manier energie besparen. Op de website van het Regionaal Energieloket Delft kun je de tegoedbon aanvragen. De gemeente laat overigens weten dat er niet genoeg bonnen zijn voor elke Delftenaar. Gemeente Delft heeft voor de actie bijna 9 ton subsidie ontvangen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit vertaalt zich in circa 11.500 bonnen. De focus van deze subsidie ligt op huurders dus hier zal het merendeel van de bonnen naartoe gaan.

Online informatieavond
Ook huurders kunnen hun woning comfortabeler maken en op hun energiekosten besparen. Zij kunnen op dinsdag 23 november om 19:30 uur praktische tips krijgen hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken en voor welke maatregelen zij de bon in kunnen zetten zonder dat ze toestemming nodig hebben van de verhuurder. Aanmelden voor de online informatieavond kan via de website van het Regionaal Energieloket Delft.

Iedereen die wat hulp kan gebruiken, kan een persoonlijk adviesgesprek met een Energiecoach aanvragen via 015 Duurzaam. De energiecoach komt thuis langs en geeft bewoners advies over energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen.

Klimaatneutraal
‘’We streven internationaal naar beperking van opwarming van de aarde'', aldus een woordvoerder van de Gemeente Delft. ''Geen CO2 uitstoot in 2050 is daarvoor van groot belang. Er wordt lokaal, nationaal en internationaal hard gewerkt dit waar te maken. Het is nu nog te vroeg om te zeggen dat dit voor Delft haalbaar is, er is nog veel onzeker en er ligt nog veel werk voor ons.’’