Busje volledig uitgebrand: mogelijk ontstaan door vuurwerk

Foto is van een ander incident als in het verhaal.

Op zondagavond 19 december is er Aan Het Verlaat brand ontstaan in een geparkeerd busje. De bus is volledig uitgebrand. Er is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan, de politie is nog druk bezig met het onderzoek. ‘’Zij houden rekening met verschillende scenario’s’’, vertelt een woordvoeder van de politie tegen Omroep Delft. Volgens een omstander ontstond het vuur mogelijk door vuurwerk.

De brandweer werd kort na 18:00 uur gealarmeerd, toen zij met spoed aankwamen stond de bus al volledig in brand. Ook had de brandweer even de tijd nodig om het vuur te blussen.

Vuurwerk afsteken verboden
Het is verboden om dit jaar vuurwerk af te steken, toch lijkt niet iedereen zich hier aan te houden. ‘’We begrijpen dat dit jaar de jaarwisseling en de periode daaromheen anders is dan anders, maar hopen toch dat iedereen genegen is de regels na te leven en er een fijne jaarwisseling van te maken. Onze wijkagenten staan bijvoorbeeld nauw in verbinding met de jongeren in hun wijk en proberen zo het afsteken van (illegaal) vuurwerk tegen te gaan. Als politie sporen wij natuurlijk ook actief illegaal vuurwerk op’’, zegt de woordvoerder.

Mocht je het vermoeden hebben dat er bij jou in de buurt (illegaal) vuurwerk afgestoken wordt, dan kun je daar melding van maken via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Ook is er een speciale pagina waarop allerlei vragen rondom het bezit van vuurwerk, het afsteken en het verhandelen van vuurwerk worden beantwoord.