Buitenhof organiseert eigen debat naar aanloop van verkiezingen

Bewoners van de wijk Buitenhof gaan vrijdagavond in debat met een aantal Delftse fracties. Buurtstichting de Rode Feniks en maatschappelijke organisatie CanIDream organiseren dit samen met de bewoners van het Buitenhof. “We brengen de politiek naar de burgers, in plaats van de burgers naar de politiek”.
 
De insteek van het ‘Buitenhof bruist’ debat is vooral het betrekken van bewoners van verschillende doelgroepen bij de lokale politiek. Dit willen de organisaties doen door de bewoners te informeren en te verbinden met verschillende lokale fracties, rondom de vraag: “Maakt het uit voor ‘mijn’ wijk de Buitenhof wat ik stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022?”. De beide organisaties willen (een deel van) het wantrouwen en onverschilligheid dat er is naar de lokale politiek, proberen weg te nemen.

Gelijkwaardige sfeer
Per thema zal er een gesprek worden gestart tussen bewoners en politici met ruimte voor een ieder om te reageren. De bewoners hebben van tevoren vragen aangeleverd die bij hen spelen. ‘’De avond is geslaagd als we meer betrokkenheid en een veilige, maar vooral gelijkwaardige sfeer kunnen creëren waarin iedereen zich comfortabel voelt om het gesprek aan te gaan’’, schrijven de organisatoren in een persbericht.

Het debat vindt plaats op vrijdag 4 februari vanaf 19:45 in The Culture, aan de Mozartlaan in Delft. Bij het debat kan beperkt publiek aanwezig zijn. Bewoners kunnen zich aanmelden via info@buitenhofbruist.nl. Het hele debat is online te volgen via een livestream op het YouTube kanaal van Rode Feniks en via www.buitenhofbruist.nl.

Tot zover bekend zullen er van de volgende zeven partijen een vertegenwoordiger aanwezig zijn: D66, GroenLinks, STIP, VVD, Bij1, Hart voor Delft en PvdA.