Brandweer vertrokken uit Choorstraat na gaslek

Op woensdagochtend is er een gaslekkage ontstaan in de Choorstraat. Meerdere studentenwoningen en ook de Albert Heijn werden ontruimd. Inmiddels is de brandweer weer weg en de Albert Heijn weer open. Netbeheerder voor gas en elektriciteit Stedin is nog wel bezig met werkzaamheden. De Choorstraat is nu nog maar voor een klein deel afgezet.

De brandweer was aanwezig om het pand te ventileren en voerde continu metingen uit om te kijken of er gevaarlijke concentraties van gas aanwezig zijn.

De situatie in de Choorstraat is veilig, laat een medewerker van Steden weten.

Het gaslek ontstond rond 08.30. Volgens de woordvoerder van Stedin is er een gasleiding geraakt toen er werd gewerkt aan de vloer van de Albert Heijn. Daar zijn ze zich aan het voorbereiden op een verbouwing. Stedin is nog bezig met graafwerkzaamheden om de gasleiding in de straat weer te sluiten. In de video van het AD zie je hoe dat er vanochtend uitzag.

De brandweer liet vanochtend weten dat het nog wel even kan duren voordat je de straat weer in mag. Een deel is inmiddels weer vrijgegeven. De Choorstraat is op dit moment nog maar voor een klein deel afgezet.