Boenen in Buitenhof voor NLdoet

“Samen met bewoners, vrijwilligers en organisaties willen we de handen ineenslaan om de straten van Buitenhof vrij te maken van zwerfvuil.” Met dit doel gingen vrijwilligers op vrijdag 15 maart, met NLdoet, de straat op. Omroep Delft verslaggever Tom Richmond nam een kijkje, en stak zelf ook even de handen uit de mouwen.

Vandaag zijn er vanuit NLdoet verschillende acties om de buitenruimte op te schonen. Zo ook in de Delftse wijk Buitenhof. Wanneer verslaggever Tom Richmond aankomt op de startlocatie van de route waarlangs het vuil geprikt wordt, staan er al vrijwilligers in gele hesjes klaar. Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft, ondanks een geblesseerde hand, ook een prikker in de aanslag: “We gaan lekker aan de slag.”

‘Streven naar een schone buurt’
“Waar we naar streven is dat iedereen leeft en woont in een schone buurt.” Dat zegt Ordesia Dahl, die namens Delft voor elkaar een belangrijke rol had in de organisatie van deze actie. 

Naast Delft voor Elkaar zijn ook de gemeente Delft, duurzaamheidscentrum De Papaver, de Delftse Jutters en het Oranjefonds nauw betrokken bij deze dag. 

Tom Richmond en Ordesia Dahl, klaar om te gaan prikken