BIJ1 Delft presenteert kandidatenlijst: 'Het wordt als nieuwe afdeling geen makkelijke campagne'

De Delftse fractie van BIJ1 heeft haar kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Jeanette Chedda zal de lijst, zoals verwacht, aanvoeren. BIJ1 Delft had de ambitie om een zo divers mogelijke lijst op te stellen. Dat is wat de partij betreft dan ook gelukt. Er staan meer vrouwen dan mannen op de lijst en er staan mensen met zichtbare en/of onzichtbare handicaps, neurodiversiteit en mensen van kleur.

Volgens de lijsttrekker zal het spannend worden volgend jaar. Het is moeilijk om als nieuwe partij ook daadwerkelijk zetels te krijgen. Toch heeft Chedda hoop, juist omdat de partij landelijk goede stappen zet. ‘Het wordt als nieuwe afdeling geen makkelijke campagne, maar ik zie nu al wat wij buitenparlementair met onze oppositie bereiken. Ik kan niet wachten tot we zetels hebben in de gemeenteraad’, laat zij weten in een persbericht.

De lijst van BIJ1 is dus divers. Zo bestaat de lijst in numerieke volgorde verder nog uit Anraleida Dap, Manuela Venghaus, maatschappijleraar Tomas Hanegraaf, journalist en activist Julia Jouwe en wordt de lijst afgesloten met Susan de Vries. Laatstgenoemde was eerder al actief als bestuurslid bij BIJ1 Delft, zij zal als lijstduwer gaan fungeren.

Andere partijen presenteerden eerder al kandidatenlijsten
De komende maanden bereiden alle raadspartijen zich langzamerhand voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Zo kwamen D66, Volt, het CDA, Hart voor Delft, PvdA en de VVD al met hun kandidatenlijsten voor volgend jaar. Resterende partijen zoals de SP, GroenLinks en Onafhankelijk Delft moeten nog definitief een kandidatenlijst vaststellen.