Belg die ex doodstak in Delft krijgt 27 jaar cel en tbs

Nadat Juanito V. een berichtje van zijn vriendin kreeg waarin stond dat zij hun relatie wilde beëindigen, stapte hij in zijn auto. Vanuit Antwerpen reed hij naar Delft. Onderweg kreeg hij berichten van vrienden die hem hulp aanboden en aanspoorden niets geks te doen. Het mocht niet baten. Op 5 februari 2023 stak hij zijn ex dood en bracht hij zware verwondingen toe aan haar ouders. De rechter oordeelde vandaag, een jaar en drie dagen na de fatale dag, dat V. 27 jaar cel, verplichte tbs-behandeling, en een te betalen schadevergoeding van 230.000 euro krijgt voor zijn moord.
Beeld ter illustratie

Dit nadat het Openbaar Ministerie eerder 23 jaar cel geëist heeft. De rechtbank schrijft: “De rechtbank oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan moord op zijn ex-vriendin en twee keer poging tot doodslag op de moeder en diens partner. Volgens de rechtbank had de verdachte de gelegenheid na te denken over de betekenis en de gevolgen van zijn daad." 

Onherstelbaar leed 
“Het beeld van de drie slachtoffers van de brute steekpartij, dodelijk bloedend voor de woning, moet verschrikkelijk zijn geweest. En dit alles heeft de zes jaar oude dochter van het slachtoffer vanachter het woonkamerraam moeten aanzien. De verdachte heeft met zijn handelen de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan”, aldus de rechtbank. Deze acht ondanks de eis van het O.M. “een celstraf van 27 jaar passend en geboden.” 

Hierbij licht de rechtbank toe: “Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Anderzijds heeft de verdachte geen openheid van zaken gegeven, terwijl hij in een heimelijk opgenomen telefoongesprek met zijn broer vertelde dat hij zich alles kon herinneren.” Hierbij komt dat V. na zijn moord bekende wat hij gedaan had via Facebook.