‘Altered Senses’ op Just Jazz festival

Het jaarlijkse muziekfestival Just Jazz begint dit jaar op 12 mei. Dit jaarlijks terugkerend muziekfestival wordt georganiseerd door studenten van de D.S.J.V. Groover, de grootste studenten jazzvereniging in Nederland met bijna 500 leden.

Het Just Jazz festival wordt jaarlijks door een groep van studentenvrijwilligers georganiseerd.

Jazz, funk, brass en andere fusion

In 2020 en 2021 ontbrak het festival door de pandemie. De studenten beloven nu na dit gemis een heel ambitieuze editie te presenteren. Met twaalf artiesten op drie verschillende podia kan een publiek van 1000 man zes uur lang genieten van jazz, funk, brass en andere fusion stromingen. Op 12 mei zal bij het KabelDistrict, aan de Schieoevers, het festival om 17:00 van start gaan op het hoofdpodium met het Nederlandse Studenten Jazz Orkest.

Veranderde zintuigen

Het festival kent dit jaar een speciaal thema: "Altered Senses". Het doel hiervan is de bezoeker kennis te laten maken met een spectrum aan jazz. De organisatie hoopt dat de bezoeker aan het einde van het festival naar huis gaat met nieuwe muzikale inzichten en een rijker palet van muzikale ervaring. Daar bovenop introduceert het festival dit jaar het 'Groover Finds' project. Dit gaat over het faciliteren van muzikale ontdekking. Het hoofddoel van dit project is om muzikanten van Groover de mogelijkheid te bieden om buiten hun gebruikelijk repertoire te treden. Dit houdt in dat de muzikanten andere nummers spelen of op een heel andere manier.

Het festival van 2019 leverde veel enthousiasme.