Aanhouding vijf verdachten na tonen videobeelden

De politie in Delft heeft op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september vijf jongens aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een zware mishandeling van een 24-jarige man op de Buitenwatersloot in Delft. Het slachtoffer werd op zaterdag 9 juli zwaar mishandeld en heeft ten gevolge daarvan zwaar letsel opgelopen aan zijn gezicht en gebit.

Nadat camerabeelden van de zware mishandeling op dinsdag 23 augustus in het opsporingsprogramma Team West en op sociale media waren gedeeld kreeg de politie meerdere tips en werden er ook namen genoemd. Op woensdagavond 31 augustus meldden zich twee verdachten aan een politiebureau. De andere drie verdachten werden in de loop van donderdag aangehouden. De vijf verdachten, vier jongens van 17 jaar en één van 16 jaar, zijn woonachtig in Delft en Den Hoorn. De jongens zitten vast en worden gehoord.

Toedracht

Op 9 juli rond 02.30 uur liep het slachtoffer over de Buitenwatersloot in Delft toen hij op straat werd belaagd door vijf jongens. Het slachtoffer is daarbij hard getrapt en geslagen met een kettingslot. Het slachtoffer is vervolgens buiten bewustzijn geraakt. De hele groep is weggefietst en heeft hem in hulpeloze toestand achtergelaten.