A13 bij Delft urenlang dicht door ongeval, tenminste 1 persoon ernstig gewond

 

Door een nachtelijk ongeval bij Delft-Zuid is de A13 uren lang dicht geweest. Het ongeluk gebeurde rond 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag in de richting van Rotterdam. Bij het ongeval waren meerdere auto’s betrokken.

Vlakbij de afrit Delft-Zuid botsten twee auto’s op elkaar. Tijdens het ongeluk knalde één van de voertuigen ook nog tegen te vangrail. Bij de aanrijding raakte drie personen gewond.

Na onderzoek door het ambulancepersoneel werd duidelijk dat één van de personen ernstig letsel had opgelopen aan zijn nek en rug. Dit slachtoffer moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de andere twee gewonden moesten mee met de ambulance voor een verder onderzoek in het ziekenhuis.

De politie heeft enige tijd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Lees ook: Delft doet het niet goed in verkeersveiligheid: 1048 ongelukken waarvan 330 met gewonden of doden >

 

De bestuurder van één van de auto's bleek onder invloed te zijn van alcohol. Omdat hij ook gewond was geraakt werd hij niet gelijk aangehouden. Dit werd later in het ziekenhuis afgehandeld.

Bij de aanrijding kwam er veel brandstof op de weg terecht. Het wegdek moest na het onderzoek flink worden gereinigd en daarom kon de weg pas rond 06.30 weer worden vrijgegeven .