6 miljoen voor moderniseren openbare ruimte Delftse wijken


Miljoenen euro’s gaat de gemeente Delft investeren om de inrichting van de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof te verbeteren. Het gaat om een eenmalige investering voor werkzaamheden die verspreid gaan plaatsvinden over de komende jaren.

De gemeenteraad van Delft stemde donderdagavond in met de plannen. Met het geld worden straten in de wijk klimaatbestendig gemaakt, vergroend en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Wethouder Martina Huijsmans (Mobiliteit): “Vooral in de omgeving van scholen is het van belang dat kinderen veilig van en naar huis kunnen lopen of fietsen. We verbeteren daarom de openbare verlichting en richten de straten zo in dat deze beter aansluiten op de 30km zone.''

Het modernisering van de wijken gaat zoveel mogelijk tegelijkertijd plaatsvinden met rioolwerkzaamheden die de komende jaren al plaats gaan vinden in de wijken. Buurtbewoners worden bij de plannen betrokken en kunnen hun wensen aangeven. Dat kunnen zij bijvoorbeeld doen via de Delft Bouwapp. Deze is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.