50.000e bezoeker voor Het Delft van Vermeer

Op maandag 1 mei 2023 bereikte de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft het aantal van 50.000 bezoekers. Directeur Janelle Moerman verwelkomt mevrouw Rietvelt uit Delft met haar kleindochters persoonlijk voor deze feestelijke gelegenheid en verrast hen met een bos bloemen en een exemplaar van de publicatie bij de tentoonstelling.

Het Delft van Vermeer is al vanaf de opening in februari dit jaar zeer drukbezocht. In april voerde Museum Prinsenhof Delft tijdsloten in voor de online tickets om een bezoek aan de tentoonstelling voor de vele bezoekers zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Vermeer leeft in Delft en ver daarbuiten

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft is heel trots op het bereiken van dit aantal bezoekers. “De grote populariteit van de tentoonstelling toont aan dat Vermeer nog altijd leeft in Delft en ver daarbuiten. Het internationale publiek is heel nieuwsgierig naar de man achter zijn werk en ontdekt graag meer over de wereld van deze Delftse meester”, aldus Moerman.

Johannes Vermeer is uitzonderlijk kunstenaar

De tentoonstelling Het Delft van Vermeer belicht het leven van de geliefde kunstenaar uit de 17de eeuw en laat de bezoekers kennis maken met de man achter de mythe en zijn stad. Deze tentoonstelling in Museum Prinsenhof loopt parallel aan de helemaal uitverkochte Vermeer-expositie in het Rijksmuseum.
Online tickets zijn verkrijgbaar via www.prinsenhof-delft.nl. Tijdens de tentoonstelling Het Delft van Vermeer is Museum Prinsenhof Delft tot en met 4 juni ook op maandag geopend. In die periode is het museum dagelijks open van 11 tot 17 uur.

Janelle Moerman met mevrouw Rietvelt uit Delft en haar kleindochters