10 jaar Sportinnovaties gevierd bij TU Sports Engineering Instituut

Van een honkbaltenue met verschillende sensoren tot een fiets die omvallen bijna onmogelijk maakt. In de aula van de TU waren er verschillende innovaties te zien. Gisteren (18 juni) was het jubileumfeest van het TU Delft Sports Engineering Instituut. Ze bestonden tien jaar. Bezoekers konden de belangrijkste sportinnovaties van het afgelopen decennium bekijken. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren nam een kijkje:

Anoek van Vlaardingen, innovatiemanager van het instituut, zegt: ‘’Alle onderzoekers zijn hier vandaag om mensen erover te vertellen. Om dingen te laten zien en te laten ervaren. We gaan het vandaag met elkaar vieren’’. 

Één van de sprekers tijdens het evenement was Kimberley Bos, skeleton atleet. Zij won brons op de Winterspelen in Beijing 2022. Bos: ‘’TU Delft heeft veel voor mij betekend, ze hebben natuurlijk een heel mooi sport innovations programma. Daar mag ik met skeleton ook gebruik van maken en dat zorgt voor betere prestaties’’.  
TU Delft Sports Engineering Instituut
Het TU Delft instituut doet verschillende onderzoeken om te kijken hoe technologie kan bijdragen aan de resultaten van topsporters. Hierbij kijken de onderzoekers naar materialen en ontwerpen ze nieuwe kleding en uitrusting. Zij willen niet alleen de resultaten van de sporters verbeten, ‘maar ook een maatschappelijke impact leveren’. Kijk hier voor meer informatie.