‘Over de kook’: vanuit je huiskamer koken met Delftse chef-koks

Delft, 04-11-2020 - Altijd al eens culinaire hoogstandjes willen creëren? Maar nooit de tijd gehad om een kookcursus te volgen? Dit is je kans! Het Rietveld theater organiseert online kookworkshops getiteld ‘Over de Kook’ met Delftse chefs en muziek, die je gewoon vanuit je huiskamer kunt volgen.

Koken kan, in tegenstelling tot veel andere activiteiten op dit moment, nog op een normale wijze doorgaan. En het is ook nog eens heel leuk! Gezellig met de familie kokerellen of een romantisch diner maken om op van te smullen bij kaarslicht. Maar wij kunnen ons voorstellen dat de inspiratie voor nieuwe gerechten inmiddels wel een beetje verdwenen is. Hiervoor heeft het Rietveld Theater dé oplossing: ‘Over de Kook’!

Mobiele keuken

Toen op 13 oktober de restaurants hun deuren moesten sluiten ging het team van het Rietveld Theater aan de slag om een iniatief te bedenken om hun collega-ondernemers te ondersteunen. Tamara Kuipers, PR- en voorstellingscoördinatoor, kwam samen met haar collega’s toen op het idee om een kookworkshops te organiseren. Kuipers is het idee vervolgens zelf verder uit gaan werken omdat ze wilde dat het niet een gewone kookworkshop werd: ‘’Ik wilde dat het meer zou zijn dan wat je iedere dag op tv kunt zien.’’

Zo gezegd, zo gedaan. Er werden restaurants gemaild, het concept werd verder uitgewerkt en coronaproef gemaakt. ‘’Het idee is dat de kok vanuit zijn of haar restaurantkeuken de livestream opzet. Mocht deze niet geschikt zijn dan kan er met een mobiele keuken in het theater of op een andere locatie gewerkt worden’’.

Livestream

Inmiddels zijn er al twee restaurants bevestigd en er lopen ook al gesprekken voor nog meer edities. Op dinsdag 10 november kan er gekookt worden met Chris de Bruijn van Spijshuis de Dis en koken met Sjaak Borsboom, de kok van De Centrale, zal plaatsvinden op zondag 29 november. De workshops worden begeleid door presentatie van Willem Overgaag, van voorheen Café Diner Vlaanderen. Hij gaat in gesprek met de chefs.

De prijs varieert per workshop, aangezien het soms één gerecht en een andere keer om een heel menu gaat. Maar zo stelt Kuipers: ‘’Het is wel de bedoeling dat het laagdrempelig is zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan een workshop.’’ De workshops hebben hierom ook geen limiet aan het aantal mensen dat mee kan doen. Dit is ook heel goed mogelijk aangezien iedereen de workshop vanuit huis volgt via de livestream.

Brakkemast

Deelname aan de workshop van 10 november kost €16 euro inclusief ingrediënten als je in Delft woont! Buiten Delft krijg je uiteraard een boodschappenlijstje zodat je goed van start kunt en kost de workshop €11. Vanaf 18:00 sta je dan samen met De Bruijn in de virtuele keuken om brakkemast te maken. Brakkemast is een ovenschaal met zeevruchten en luchtgedroogde ham, wat afgedekt zal worden met brie en saffraanvissaus om vervolgens geserveerd te worden op verse groeten. Smullen, dus!

Tip: door het virtuele karakter kan iedereen met een internetverbinding deelnemen, dus deze workshop is ook ideaal voor onze lezers in het buitenland!

Voor aanmelden en tickets kopen klik hier.