Koningsdag 2022 Delft: Dit gaat er gebeuren en meld je nu aan om een activiteit te organiseren

Foto: Gerard Stolk/Flickr

Het wordt dit jaar een bijzondere Koningsdag voor Delft: De Koning en Koningin komen een week van tevoren op bezoek in onze stad om de Koningsspelen te openen. Wil je voor de dag zelf zelf iets organiseren op 27 april? Meld je dan vóór 28 maart aan om je eigen evenement organiseren.

Op 27 april kleurt de prinsenstad weer oranje. Maar de festiviteiten beginnen een week eerder al. Op 22 april worden de Koningsspelen namelijk geopend door niemand minder dan: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima
Willem-Alexander Máxima geven vrijdagochtend op 22 april het startsein voor de opening van de Koningsspelen op de Brede School in Poptahof. De Brede School bestaat uit twee scholen, peuterspeelzaal, een kinderopvang en een tafeltennisvereniging. In totaal doen er 470 leerlingen mee aan de spelen.

Het is voor het eerst na twee jaar dat spelen weer gehouden kunnen worden. De dag start met een gezamenlijk Koningsontbijt, dit vindt plaats in de multifunctionele ruimte van de Brede School. Deze ruimte bestaat uit een aula en speelzaal.

Oranjekoorts 2022
Vervolgens open het Koninklijk Paar de Koningsspelen en bezoeken ze de sportactiviteiten op het schoolplein. Het thema van deze, tiende, editie van de Spelen is ‘Voel je fit!’. Dan op 27 april is het koningsdag.

De Koning en Koningin bezoeken op die dag Maastricht, maar ook in Delft zal er genoeg te doen zijn. Alhoewel het nog niet bekend is wat er allemaal precies gaat gebeuren in de Prinsenstad is er wel al duidelijk dat Oranjekoorts dit jaar doorgaat.

Strafblad
Als je van plan bent alcohol te gaan schenken dan moet je hiervoor een ontheffing aanvragen deze ontheffing kost €74,25. Daarnaast moet je ouder 21 jaar of ouder zijn, geen strafblad hebben en een locatie hebben die voldoet aan de veiligheids- en bereikbaarheidseisen van de gemeente om zo’n ontheffing voor je evenement aan te kunnen vragen.

Heb jij een idee voor een evenement? Meld je dan hier aan.