Expositie Mustafa Peker in Stadskantoor

Voor de kunstliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het werk van Mustafa Peker is er goed nieuws. Tot 24 mei 2023 is zijn expositie "Gezichten" te zien in het Stadskantoor van Delft, op het Stationsplein 1.

“Als taboes niet worden doorbroken, kan de maatschappij geen vooruitgang boeken op zowel het kunstzinnige gebied als op elk ander gebied.” 
Mustafa Peker. 

Grenzen

Mustafa Peker (88) is een Duitse kunstenaar van Turkse afkomst. Hij gaf jarenlang les in kunst en kunstgeschiedenis aan middelbare scholen in Turkije, en heeft bijna 100 tentoonstellingen geopend in Turkije, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. 
Peker: "Dankzij mijn kunst leefde ik tussen mensen van wie ik de taal en de traditie niet kende. Via de taal van de kunst kon ik communiceren, Daardoor besefte ik dat voor kunst grenzen, religie, taal of kleur er geen rol spelen."

Multi-dimensionaliteit

 De kunstwerken van Peker zijn zowel kleurrijk als expressief en hebben de aandacht van kunstliefhebbers uit verschillende delen van de wereld getrokken. Vooral de Anatolische kunst en de mensen zijn Peker's hoofdthema's. Een bijzonder kenmerk van zijn werken is ook hun multi-dimensionaliteit. Men kan de werken in alle posities ophangen en bewonderen. 
Als u meer wilt weten over de schilderijen, kunt u contact opnemen met
info@mustafa-peker.com of bellen: 06-46200667. 


Schilderij Mustafa Peker
Fotograaf: Mustafa Peker