Stichting Hospice doet oproep aan de raad: 'Steun ons bij zoektocht naar nieuwe locatie'

Het Delftse hospice trekt aan de bel bij de gemeente Delft. Stichting Hoscpice en VPTZ Delft huurt op het moment de zesde etage van woonzorgcentrum Delfshove, maar wil graag op zoek naar een andere locatie. In een brief aan de gemeenteraad geeft de stichting te kennen op zoek te zijn naar een plek met meer groen.

‘In omliggende gemeenten zijn wij prachtige hospices die gevestigd zijn op groene percelen op de nabije grond. In Pijnacker-Nootdorp komt een hospice op de begane grond met een groot perceel, gesteund door de gemeente’, laat de stichting weten in de brief. Sinds september vorig jaar is het hospice op zoek naar een nieuwe locatie, juist omdat zij op het moment geen ideale ervaring kunnen bieden aan mensen in de laatste levensfase.

‘Een stad als Delft verdient een Hospice op de begane grond waar bewoners ook de directe omgeving, groen en buiten kunnen ervaren.’ Daarom is de stichting al een tijd op zoek naar een nieuwe plek of een gebouw waarin de bewoners in een huiselijke omgeving kunnen verblijven. ‘Wij beseffen dat onze zoektocht een lastige is en er een wordt van de lange adem, maar we houden vol’, legt het hospice uit in de brief.

Oproep aan de gemeenteraad
Zij doen daarom de oproep aan de gemeenteraad om de huisvestingswens op de een of andere manier plaats te geven in de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen, die in 2022 zullen worden gehouden. ‘We hopen daarnaast dat onze wens in het collegeprogramma voor de komende vier jaar wordt opgenomen. Wij hebben een belangrijke functie in de Delftse samenleving. Het getuigt van respect en zorg voor naasten als een waardige en vredige omgeving kan worden aangeboden in mensen in hun laatste levensfase’, legt het hospice uit.