Er komen 110 sociale huurwoningen bij op de oude TNO-locatie

Er komen 110 sociale huurwoningen bij in Delft. Gebiedsontwikkelaar AM en woningcorporatie Vidomes kondigen aan samen te werken aan een nieuw woongebouw voor sociale huur in de Grasbuurt. De bouw start in de eerste drie maanden van 2025. Midden 2027 moeten de huizen opgeleverd worden.
Ondertekening overeenkomst tussen AM en Vidomes | Bron: AM

Enkele jaren geleden begon de herontwikkeling van de oude TNO-locatie, die werd omgedoopt tot de ‘Schoemaker Plantage’. Daarmee ligt de nieuwe woonwijk ten oosten van de TU-wijk. Dit gebied bestaat uit twee buurten, de Klinkerbuurt en de Grasbuurt en daartussen het nieuwe ‘Stadspark’. Eerst is begonnen aan de Klinkerbuurt. De Grasbuurt volgt nu. Onderdeel daarvan is het nu aangekondigde woongebouw. In dit woongebouw moet plaats zijn voor 110 sociale huurwoningen. AM en Vidomes hebben afgesproken van de tekentafel tot aan oplevering van deze huizen samen te werken.  

Wooncrisis 
Er moeten in dit nieuwe woongebouw huizen komen voor verschillende doelgroepen, van starters tot gezinnen. Daarom komen er huizen met twee, drie of vier kamers. “Ik ben heel blij voor woningzoekenden dat we in één keer 110 toekomstbestendige woningen toevoegen aan het sociale domein van de gemeente Delft. Wij moeten namelijk snel en zoveel mogelijk nieuwe woningen bouwen om de huidige wooncrisis te helpen oplossen,” zegt Vidomes-bestuurder Jacco Maas. 

Met het woord ‘toekomstbestendig’ wil Maas zeggen dat de woningen energiezuinig zullen zijn. Ook liggen de huizen in de buurt van het geplande ‘tiny forest’. Hier worden veel bomen geplant in een relatief klein gebied. De vele natuur die in de omgeving zal volgens AM bijdragen aan schonere lucht. Dit zal ook helpen te voorkomen dat de straten blank komen te staan tijdens hevige neerslag. Dit soort zaken, maken dat Maas stelt dat de nieuwe huizen klaar zijn voor de toekomst in deze tijd van klimaatverandering en verduurzaming. 

Artist impression van het woongebouw met 110 appartementen naar een ontwerp van WAM Architecten | Bron: AM