Zomerexpositie keramiek leerlingen weer te zien in de Botanische Tuin

In de Botanische Tuin van Delft aan de Julianalaan is gistermiddag (zondag 16 juni) voor de twintigste keer de ‘zomerexpositie’ van de Vrije Akademie van start gegaan. Beelden en keramiek van ruim 50 cursisten hebben een plekje gekregen tussen de exotische bomen, planten en gewassen. Die zijn te volgen via een door het park uitgezette looproute.

‘In de Hof van Eden’ | Foto: Karin Janssen
“We doen dit nu voor de 24e keer”, vertelt Margreet Koelewijn, samen met Pepijn van den Nieuwendijk en Elly Zwinkels keramiek-docent aan de Akademie. “Het begon de vijf eerste jaren nog klein, maar nu al twintig jaar mogen we de door onze leerlingen gemaakte kunst laten zien in deze grote tuin.”  

 

Elk jaar kleien en beeldhouwen de VAK-cursisten een paar weken lang aan een thema. Dit jaar was de opdracht ‘Hidden Treasures’, verborgen schatten. Dat heeft geleid tot bij voorbeeld ‘Pas op voor de dief’, een gekleide ekster die een gouden ring gaat verstoppen, ‘Een parel in God’s hand’ en ‘Onbereikbare Kinderschat’.   

 

De expositie blijft te zien tot eind oktober. Bij de entreeprijs voor de Botanische Tuin is deze kunstroute gratis inbegrepen.