Hieronder een overzicht van uitjes die er in Delft en omstreken te doen zijn tot 14 mei. Heb je een tip? Laat het ons weten via redactie@omroepdelft.nl

Trek de hardloopschoenen maar aan, want komende donderdag, op hemelvaartsdag, is er weer de Golden Tenloop in Delft!

In kunstcentrum Cadmium kunt u tot 28 mei de Lentesalon bezoeken. Hierin stellen maar liefst 40 kunstenaars uit Delft en omgeving hun nieuwe werk ten toon. Toegang is gratis dus dit is dé kans voor de kunstliefhebber om te genieten van wat er wel niet voor moois gemaakt wordt in de omgeving.

In Hal015 organiseert het Rietveld theater de 25e editie van Delft Vertelt, een voorstelling waarin Delftenaren spannende, ontroerende of gewoon leuke verhalen uit het eigen leven vertellen. Deze editie is op 21 mei om 15:00 uur en toegang is €10,-.

Van 19 tot en met 21 mei is er een weekend met allerlei activiteiten georganiseerd door het Delftsche Studenten Corps in samenwerking met tichting Leven in Delft. Dit zogenoemde D.E.M.O. weekend begint met een museumnacht bij sociëteit Phoenix. Op de daaropvolgende zaterdag is er van alles te doen op de Markt, van een foodfestival tot het luisteren naar prominente sprekers. Dan is er op zondag nog een openluchtbioscoop om het weekend af te sluiten.

op 20 en21 mei is de Broodfabriek in Rijswijk het huis van Fantasy Fest, waar cosplay, manga, en alles wat met fantasy te maken heeft een plek heeft.

In de Veste is de komende tijd weer van alles te doen. Op 18 mei komt Jett Rebel en hij doet zijn muzikale helden eer aan door covers van hun nummers te spelen.
Voor de jonge en al wat oudere fans van Buurman en Buurman is er een show waarin de wat onhandige buren verhuizen.
Op 23 mei is er een voorstelling genaamd 'Onze man bij de Taliban', waarin Thomas Erdbrink vertelt over zijn tijd in Afghanistan.
25 mei is er dan een gezelligere voorstelling van theater groep BORRELNOOTJEZ, genaamd Duyzem show. Dit is een voorstelling vol met improvisatie, dan, muziek en bovenal humor.

Genoeg te doen dus de komende tijd. Veel uitjesplezier!


Thomas Erbrink vertelt over zijn ervaringen met de Taliban