Hieronder een overzicht van uitjes die er in Delft en omstreken te doen zijn tot 14 mei. Heb je een tip? Laat het ons weten via redactie@omroepdelft.nl

Op 5 mei is het weer bevrijdingsdag en dit jaar is er voor het eerst een bevrijdingsfestival in Delft! Op het Doelenplein is er vanaf 13:00 uur van alles te doen! Meer informatie vind u op delftvrij.nl

Liefhebbers van watersport kunnen op 7 mei hun hart ophalen want op die dag vindt de Slag om Delft plaats op de Zuidkolk. Deze zeilwedstrijd is voor iedereen open om te aanschouwen en kinderen kunnen spontaan een zeilles krijgen. 

Zondag 7 mei is er een orgelconcert in de Maria van Jessekerk. Dit concert wordt verzorgd door Willem Berendsen en hij speelt onder andere werken als Nederlander Hendrik Andriessens Toccata en fransman Charles Tournemires “Fantaisie-Choral”. Toegang is €10 en het begint om 15:00 uur.

Filmhuis Lumen heeft een aantal bijzonder vertoningen in de komende twee weken. Op zondag 7 mei is er om 19.00 uur een speciale vertoning van ‘Sporen van Indië’ met een nagesprek met producent en regisseur Reda van der Putten. 
Maandag 8 mei om 19:45 speelt de documentaire ‘Het Atelier: Portret van Hella’. Hella En Freek de Jonge zullen aanwezig zijn voor een nagesprek. 
Als onderdeel van de serie Movies That Matter is er op donderdag 11 mei een vertoning van de film ‘The Mindgame’, een verhaal over een vluchteling en de wereld waarin hij terechtkomt na zijn vlucht. 

Op 12 mei is er in het kabeldistrict het festival Just Jazz, georganiseerd door stundentenvereniging Groover. Dit jaar kent ook een speciaal thema: "Altered Senses". Het doel hiervan is de bezoeker kennis laten maken met een spectrum aan jazz. De festiviteiten beginnen om 17:00 uur met het Nederlandse Studenten Jazz Orkest op het hoofdpodium. 

Voor de liefhebbers is er in de Broodfabriek te Rijswijk op 13 en 14 mei de Poppen en Miniaturenbeurs. In verband met moederdag op de zondag wordt er een Moederdagwedstrijd georganiseerd waarbij eenieder mee kan doen door een mooie creatie van een scene waarin een moederfiguur centraal staat te maken. Voor meer informatie kan u terecht bij poppenbeurs.nl