Reinier de Graaf ziekenhuis pakt personeelstekort aan met wervingscampagne

Op veel plekken in het Reinier de Graaf ziekenhuis is er een tekort aan personeel. “Er zijn gemiddeld 80 open vacatures”, zegt recruiter Michelle Bossers-Doeve. Met in totaal ruim 4000 banen in het ziekenhuis lijkt dit geen probleem, echter: “het zijn de banen op de cruciale rollen. Met name in de gespecialiseerde functies, denk aan: gespecialiseerd verpleegkundige, radiotherapeutisch laborant, maar ook bijvoorbeeld technici.” Daarom lanceerde het ziekenhuis onlangs een nieuwe wervingscampagne genaamd ‘De baan van je leven. Omroep Delft verslaggever Tom Richmond nam een kijkje:

Zoals het ziekenhuis de campagne zelf omschrijft: “Eigen medewerkers spelen de hoofdrol in de campagne. In een film en andere online uitingen brengen zij met pakkende statements voor het voetlicht waarom zij bewust kozen voor Reinier de Graaf en op welke manier hun werk voldoening geeft.”

Vergrijzing
Een campagne als deze in de zorg is van belang, onder meer door de toenemende vergrijzing. Door die vergrijzing hebben steeds meer patiënten meerdere klachten, waardoor ze verschillende zorg behoeven. “Vaak zijn er ook gewoon geen mensen die die plekken kunnen vullen”, vertelt Bossers-Doeve. “Je kunt zorgprofessionals ook maken.” Hiermee doelt zij op de vele interne opleidingen in het ziekenhuis.