Inschrijving zonnedak Sporthal De Buitenhof geopend

Delft – 29-10-2020 – Vanaf donderdag kunnen Delftenaren zich inschrijven voor de stroomdelen van het zonnedak op de Sporthal De Buitenhof. Dat heeft Deelstroom Delft laten weten.

genoeg ruimte op het dag
 

Er komen maar liefst 432 zonnepanelen waar je een deel van kunt kopen. De opgewekte energie wordt deels verrekend met de eigen energierekening van de deelnemer. De collectieve zonnedaken van Deelstroom Delft zijn voor alle Delftenaren en omwonenden die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. De helft van de panelen is al gereserveerd, maar er is nog genoeg ruimte om mee te doen.

Groen zonnedak
Het zonnedak van De Buitenhof wordt een groen zonnedak. Het wordt eerste zonnedak waarop sedumplanten worden aangelegd. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte op het dak. Sedumplanten zorgen voor berging van regenwater. Hierdoor gaat het regenwater niet zo snel via de regenpijpen omlaag én het zorgt bovendien voor meer biodiversiteit. Wouter Deen, een van de twee projectleiders van het zonnedak De Buitenhof: “Het is ideaal als je een dak driedubbel kunt gebruiken. Ten eerste als een dak boven je hoofd. Ten tweede als plek voor zonnepanelen. En ten derde ga je met het planten van groen verharding van de stad tegen. Daarbij wordt een groen dak minder heet, zodat je hittestress in de stad vermindert en de zonnepanelen koeler blijven. Koelere zonnepanelen leveren zo’n 5 à 10 procent meer stroom op.”
Heeft u belangstelling voor zonnepanelen via Deelstroom Delft? Kijk voor meer informatie op www.deelstroomdelft.nl