Geen grotere parkeerdruk in Delftse wijken vanwege Corona

 

Delft, 30-10-2020 - Veel mensen werken thuis tijdens de coronauitbraak en dus blijft de auto voor de deur staan. Bij Omroep Delft vroegen we ons af of dit niet leidt tot grote parkeerdruk in Delftse wijken?

Een woordvoerder van de gemeente laat ons weten dat het vanwege de coronacrisis drukker is met geparkeerde auto's in woonwijken dan normaal. Dat komt natuurlijk door het thuiswerken. Normaal staan circa de helft van de auto’s overdag nog geparkeerd in de woonwijk, de andere helft is voornamelijk meegenomen naar het werk, aldus de woordvoerder. Toch leidt dit volgens hem niet tot grote parkeerdruk. De woonwijken van Delft zijn namelijk ingericht op de piek van het bewonersparkeren. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor bewoners. Wel kan het in sommige straten druk zijn, maar op loopafstand is altijd een plaats te vinden, zegt de woordvoerder.

De gemeente monitort het hele proces met nachtelijke parkeerdrukmetingen. Dit omdat in de nacht vrijwel alle bewoners thuis zijn en er nauwelijks andere parkeerders zijn.

De huidige parkeerbezetting in deze coronatijd is drukker overdag, maar nog wel duidelijk lager dan de bezetting in de nachtelijke situatie, laat de woordvoerder weten. Dit komt omdat niet iedereen thuis kan werken. ''Wij hebben hierdoor geen meldingen gekregen van grotere parkeeroverlast. Dit beeld zien wij ook bij de parkeercontroles.''

Ervaart u dit anders? Dan horen wij dat graag op redactie@omroepdelft.nl