Delftenaren kunnen meebeslissen over inrichting Houttuinenplein

Houttuinenplein. Foto: Vincent Basler

Het plein aan de Houttuinen, aan de noordkant van station Delft, zal aan het einde van het jaar worden ingericht. Er zijn drie opties voor die inrichting en iedere Delftenaar kan meebeslissen welke van de drie dat gaat worden. Schiet wel op, want je hebt maar weinig tijd om jouw mening te geven. Als je wil meedenken over het nieuwe ontwerp dan kan dat tot en met zondag 21 februari via een online vragenlijst.

De gemeente had een aantal architectenbureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken. Daaruit zijn drie opties gekomen. De gemeente wil hierover nu de mening van de Delftenaren weten. Daar hebben de Delftenaren in totaal 10 dagen de tijd voor gekregen. De binnengekomen reacties worden meegenomen om tot een juiste keuze te komen. Het college kiest de uiteindelijke winnaar en het winnende bureau werkt het ontwerp daarna nog verder uit.

Het Houttuinenplein is het driehoekige plein waar je langskomt als je vanaf het station naar de binnenwatersloot fietst of loopt. Het is dus een belangrijk onderdeel van de route tussen het station en de binnenstad. Daarom moet het volgens de gemeente een fijne plek worden om te zijn en samen te komen.

Beoordeel zelf

Je kunt de drie opties nu dus bekijken en beoordelen. Welke vind jij het beste passen en wat zou jij er nog in willen veranderen of aanpassen? De vragenlijst is te vinden op de site van de gemeente. De drie ontwerpen vind je daar ook, of zijn te zien via de links hieronder. Elk ontwerp heeft een korte omschrijving en een video.

Ontwerp 1: Tuin van Delft (Door BOOM Landscape) + de video

Ontwerp 2: De Stoep van de Stad (Door Karres en Brands) + de video

Ontwerp 3: Uit het goede hout gesneden (Door LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten) + de video

De aanleg kan beginnen wanneer het gebouw Huis van Delft bijna klaar is. Dit is naar verwachting eind 2021.