Delftenaar (17) in Almere aangehouden na overval

Vrijdag 27 augustus is een 17-jarige Delftenaar in Almere aangehouden na een overval op de supermarkt Vomar in die plaats. De jonge Delftse verdachte kon worden aangehouden dankzij de inzet van een politiehelikopter. De Delftenaar bedreigde rond 21.00 uur een personeelslid van de supermarkt in Almere met een mes. Hij dwong zo de supermarktmedewerker tot afgifte van sigaretten en geld. Daarmee rende hij weg. Twee medewerkers van de Vomar renden achter hem aan. Zij gaven via het alarmnummer 112 door waar de Delftenaar naartoe rende.

Vanuit de politiemeldkamer werden diverse politie-eenheden naar de locatie van de overval gestuurd. Ook de politiehelikopter werd ingezet. Deze zag dat de verdachte zich in een tuin probeerde te verstoppen. De Delftse verdachte werd daar aangehouden.


De gestolen sigaretten en het geldbedrag werd in de directe omgeving teruggevonden. De politie is erg blij met het optreden van de supermarktmedewerkers. “Mede dankzij hun inzet kon de verdachte snel worden aangehouden", zei een woordvoerder.